Bodylotion

Bodylotion

Na elke douche- of wasbeurt herstel  je de vochtbalans van je huid door te hydrateren. Bodylotion is rijker dan bodymilk en trekt dus iets minder snel in. Geschikt om een drogere huid gedurende langere tijd gehydrateerd te houden.

Specifieke vragen?
Wat is een droge huid?

Veel mensen hebben last van een droge huid.

Een droge huid is een huid die vocht verliest. Normaal gesproken is de verdamping van vocht door de huid heel precies geregeld. Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid verminderd is, wordt de huid gemakkelijker doorlaatbaar voor water.

De juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt en de huid droog uit. Hierdoor wordt de huid rood, dof, trekkerig, ruw en schilferend. Droge huid geeft vaak jeuk. Bovendien kunnen kleine kloofjes in de huid ontstaan.

Sommige mensen hebben van nature een droge huid (erfelijk).

Sommige stoffen (zoals zeep, schoonmaakmiddelen), lang douchen of baden en de handen zeer vaak wassen (beroepsmatig), kunnen de huid uitdrogen doordat de natuurlijke vetlaag van de huid wordt weggewassen.

Naarmate we ouder worden (menopauze vrouw), bevat de huid minder talg en wordt ze automatisch droger en minder elastisch. Personen met diabetes (suikerziekte), schildklierproblemen, allergieën of huidziekten zoals eczeem en psoriasis hebben vaker een droge huid. Sommige geneesmiddelen kunnen aanleiding geven tot een droge huid.

Een droge huid is kwetsbaar, de natuurlijke barrière van de huid is niet optimaal. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijker eczeem ontstaan.

Lees meer

Lees minder

Bodysol

Een bodylotion bevat meer water dan een huidverzorgingsproduct met een dikke, romige textuur. Hierdoor trekt hij snel in, maar bevat ook minder voedende bestanddelen. Vooral een vochtarme huid heeft baat bij het gebruik van een bodylotion. Bij tekenen van irritatie zoals roodheid en een trekkerig gevoel of schilfers, wordt er best gekozen voor een product met een dikkere structuur.

Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën