Bodymilk

Bodymilk

Na elke douche- of wasbeurt herstel  je de vochtbalans van je huid door te hydrateren. Bodymelk bevat een hoog vochtgehalte, waardoor het zeer snel in de huid trekt. Handig voor bijvoorbeeld ’s morgens, geen gekriebel meer onder je kledij!

Specifieke vragen?
Wat is een droge huid?

Veel mensen hebben last van een droge huid.

Een droge huid is een huid die vocht verliest. Normaal gesproken is de verdamping van vocht door de huid heel precies geregeld. Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid verminderd is, wordt de huid gemakkelijker doorlaatbaar voor water.

De juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt en de huid droog uit. Hierdoor wordt de huid rood, dof, trekkerig, ruw en schilferend. Droge huid geeft vaak jeuk. Bovendien kunnen kleine kloofjes in de huid ontstaan.

Sommige mensen hebben van nature een droge huid (erfelijk).

Sommige stoffen (zoals zeep, schoonmaakmiddelen), lang douchen of baden en de handen zeer vaak wassen (beroepsmatig), kunnen de huid uitdrogen doordat de natuurlijke vetlaag van de huid wordt weggewassen.

Naarmate we ouder worden (menopauze vrouw), bevat de huid minder talg en wordt ze automatisch droger en minder elastisch. Personen met diabetes (suikerziekte), schildklierproblemen, allergieën of huidziekten zoals eczeem en psoriasis hebben vaker een droge huid. Sommige geneesmiddelen kunnen aanleiding geven tot een droge huid.

Een droge huid is kwetsbaar, de natuurlijke barrière van de huid is niet optimaal. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijker eczeem ontstaan.

Lees meer

Lees minder

Bodymilk2 Producten

Een bodymilk is iets rijker van structuur dan een bodylotion. Hij trekt nog steeds snel in vanwege het hoge watergehalte, maar bevat daarnaast ook meer voedende bestanddelen. Vooral een vochtarme huid heeft baat bij het gebruik van een bodylotion. Bij tekenen van irritatie zoals roodheid en een trekkerig gevoel of schilfers, wordt er best gekozen voor een product met een crème structuur.

AVENE XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK   100ML
AVENE XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK 100ML
AVENE XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK 100ML 8,00 € Reserveer
AVENE XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK   400ML
AVENE XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK 400ML
AVENE XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK 400ML 23,50 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën
Meer productcategorieën