Duizeligheid

Duizeligheid

Als je het gevoel hebt dat alles om je heen draait is dat meestal te wijten aan een stoornis ter hoogte van je evenwichtsorgaan dat zich in je oor bevindt. Migraine en de ziekte van Menière zijn ook nogal eens de oorzaak van duizeligheid.

Specifieke vragen?
Wat is duizeligheid?

Je bent duizelig als je het gevoel hebt dat de omgeving om je heen draait of dat je zelf draait. Soms kan je het gevoel hebben dat je flauw gaat vallen. Je kunt ook misselijk zijn. Duizeligheid komt vaak voor en is meestal onschuldig.

Duizeligheid kan vele oorzaken hebben:

 • Duizeligheid ontstaat o.a. door een stoornis in het evenwichtsorgaan. Er zit een evenwichtsorgaan bij elk oor. Als een evenwichtsorgaan niet goed werkt, krijgen je hersenen verkeerde informatie, waardoor alles om je heen lijkt te draaien. Dit wordt vaak veroorzaakt door een infectie in het evenwichtsorgaan. Een aandoening van de zenuw tussen het binnenoor en de hersenen kan ook duizeligheid tot gevolg hebben.
 • Problemen in de hersengebieden, die instaan voor het evenwicht, kunnen aanleiding geven tot duizeligheid. Bij artritis in de nek bijvoorbeeld kan duizeligheid voornamelijk voorkomen als het hoofd gedraaid wordt. De bloedvaten, die zuurstof leveren aan de hersengebieden, die op hun beurt instaan voor het evenwicht, worden dan samengedrukt.
 • Terugkerende duizeligheid in combinatie met slechthorendheid en geluiden in een of beide oren kan een een gevolg zijn van de ziekte van Ménière.
 • Vooral bij oudere personen kan duizeligheid ontstaan door een onvast gevoel in de benen. Bij zitten of liggen verdwijnt de duizeligheid. Deze vorm van duizeligheid noemen we bewegingsonzekerheid. Dit kan o.a. veroorzaakt worden door een slecht zicht, door een zwakte van de beenspieren, door voetproblemen en door bijwerkingen van geneesmiddelen.
 • Spanning, angst en somberheid kunnen een licht gevoel in het hoofd of het gevoel dat je gaat flauwvallen, geven. Dit gaat vaak samen met oppervlakkig ademen of hyperventileren.
 • Bepaalde geneesmiddelen zoals o.a vochtafdrijvers, bloeddrukpillen, slaappillen, antidepressiva, sommige pijnstillers en antibiotica kunnen eventueel aanleiding geven tot duizeligheid. Alcohol in combinatie met bepaalde geneesmiddelen kan dit gevoel nog versterken.
 • Plotseling rechtstaan of bloedarmoede kan ook duizeligheid veroorzaken.
 • Duizeligheid in combinatie met wazig zien, verwardheid, moeilijkheden met praten of het vinden van woorden, gevoelloosheid of tintelingen of verlamming van een lichaamshelft kan o.a. te wijten zijn aan een beroerte.
 • Tijdens de zwangerschap kan men sneller duizelig zijn.
 • Verder kan duizeligheid ook nog voorkomen door een voedselvergiftiging of een zonnesteek.

Lees meer

Lees minder

Homeopatische middelen2 Producten

Homeopatische middelen zijn geneesmiddelen op basis van stoffen van plantaardige, dierlijke, minerale of chemische oorsprong dat meerdere keren verdund en gedynamiseerd is. Lees aandachtig de bijsluiter of de gebruiksaanwijzing op en in de verpakking. Raadpleeg steeds je (homeopatische) arts of apotheker.

Het is vanwege de wetgeving niet altijd mogelijk om op de website meer informatie te geven over deze producten.
Via een persoonlijk contact mogen wij je wel advies geven en je informeren over het gebruik van deze producten.

VERTIGOHEEL GUTT 30ML               (homeopatisch geneesmiddel)
VERTIGOHEEL GUTT 30ML (homeopatisch geneesmiddel)
VERTIGOHEEL GUTT 30ML (homeopatisch geneesmiddel) 23,44 € Reserveer
VERTIGOHEEL TABL 100                (homeopatisch geneesmiddel)
VERTIGOHEEL TABL 100 (homeopatisch geneesmiddel)
VERTIGOHEEL TABL 100 (homeopatisch geneesmiddel) 26,75 € Reserveer
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: