Wereld Autisme Dag

Op 2 april was het wereld autisme dag! Dit is een dag waarop verschillende belangenverenigingen voor mensen met autisme, of ASS, verschillende campagnes in de kijker zitten die ijveren voor meer bewustzijn en aanvaarding wat autisme betreft. Ze ijveren voor een meer autismevriendelijke samenleving, waarin er plaats is voor waardering voor de unieke talenten die mensen met autisme bezitten en deze ook kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Autisme is een uiting van neurodiversiteit: iedereens hersenen zijn uniek, er bestaat geen één "standaardbrein". Mensen met autisme bezitten een karakteristieke kijk op de wereld en kunnen zeer methodologisch gedetailleerd te werk gaan. Autisme is ook een spectrum: het komt bij iedere persoon anders tot uiting. Het laatste decennium is er op scholen steeds meer aandacht gekomen voor leerlingen met autisme en hun unieke pedagogische noden en leerproces, wat we vanuit de apotheek alleen maar kunnen aanmoedigen!

Sinds enkele jaren wordt er op Wereld Autisme Dag een vrolijke campagne op poten gezien: een "kei voor autisme"! "Kei" als in "wat doe je dat kei goed!". Wil je hier meer over lezen en ontdekken hoe ook jij mee kan doen? Wat leuk! Dat kan op de website www.keivoorautisme.be !