Ringworm

Ringworm

Een ringworm of katrienewielinfectie is een zeer besmettelijke schimmelinfectie die kan doorgegeven worden van dier op mens, van mens op dier, en van mens op mens.

Specifieke vragen?
Wat is een ringworminfectie?

Katrienewiel of ook nog ringworm of ringschurft genoemd is een schimmelinfectie. De naam ringworm kan dus misleiden, want het heeft in feite niets met een worm te maken!!

Het is een onaangename schimmelinfectie die zeer besmettelijk is en overgedragen kan worden van dier op mens, van mens op dier en tussen mensen onderling. Op zich is deze aandoening niet zo ernstig, maar wel zeer vervelend en kan ze - indien niet behandeld - lang aanslepen.

De ringworm begint met een ronde plek die langzaam groter wordt tot ongeveer 2 cm doorsnede. De rand is rood en schilferig en meestal een beetje verdikt. Het is als het ware ringvormig en kan de indruk geven dat er een worm onder de huid zit. Deze twee factoren samen zijn verantwoordelijk voor de naam ringworm. In de ergste gevallen sluiten verschillende cirkels aan elkaar en ontstaat een grote oppervlakte met aangetaste huid.

De schimmel kan ook op het hoofd zitten en dan breken de haren vlakbij de huid af. Daardoor ontstaan kale plekken. Het is zeer belangrijk om deze te behandelen want zonder behandeling kunnen deze kale plekken blijvend zijn.

Zowel op het lichaam als op het hoofd kan er jeuk of een branderig gevoel ontstaan. Ook een zwelling en afscheiding van vocht behoren tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van je immuniteit kan de schimmel dieper in je huid dringen en daar een ernstige en pijnlijke huidontsteking opleveren.

Lees meer

Lees minder

Ringworm2 Producten

Lees steeds aandachtig de bijsluiter en volg strikt de gebruiksinstructies. Belangrijk is om voldoende lang te smeren, vaak nog een tijdje nadat de “ring” reeds verdwenen is. Dit om het opnieuw opduiken te voorkomen. Je smeert best de “ring” en 2 cm erbuiten 2 keer per dag gedurende minimaal 2 weken.

CANESTENE DERM BIFONAZOLE 1% 15 G CREME (geneesmiddel)
CANESTENE DERM BIFONAZOLE 1% 15 G CREME (geneesmiddel)
CANESTENE DERM BIFONAZOLE 1% 15 G CREME (geneesmiddel) 10,75 € Reserveer
DAKTARIN 2% 30 G CREME (geneesmiddel)
DAKTARIN 2% 30 G CREME (geneesmiddel)
DAKTARIN 2% 30 G CREME (geneesmiddel) 8,34 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: