Anale kloven

Anale kloven

Meestal geneest een aarskloofje vanzelf. Naast de maatregelen om de stoelgang zachter te maken en het gebruik van warme zitbaden kan een wondhelende zalf verlichting geven.

Specifieke vragen?
Wat zijn aambeien?

Aambeien, speen of hemorroïden zijn uitstulpingen van het slijmvlies aan de binnenkant van het einde van de darm. Bij aambeien zetten de aders in die zachte weefsels bij de aars en in de endeldarm (het laatste stuk van de darm) op. Hemorroïden zijn dus een soort spataders van de endeldarm of aars. Wanneer de bloedvaten buiten de anus uitstulpen, spreken we van uitwendige aambeien. Inwendige aambeien komen enkel in de endeldarm voor.

Aambeien zorgen vaak voor verlies van een beetje bloed, slijm of ontlasting. Soms zakken ze met de ontlasting naar buiten; dat geeft een vervelend, drukkend gevoel.

Aambeien onstaan door hoge druk in de (buurt van de) aars, bijvoorbeeld door hard persen bij het stoelgang maken, of bij een zwangerschap of bevalling. Lang en hard hoesten zorgt ook voor druk.
Aambeien zijn vervelend, maar onschuldig. Ze verdwijnen meestal vanzelf.

Lees meer

Lees minder

Anale kloven2 Producten

Met een regelmatige en zachte stoelgang kunnen anale kloven voorkomen worden. Drink voldoende water; beweeg voldoende en gebruik voldoende vezels (groenten,volkoren brood...) in je voeding. Ga naar het toilet wanneer je aandrang voelt.
Neem tweemaal per dag een warm (40°) zitbad gedurende een kwartier. Dit kan helpen om de sluitspier te ontspannen en zo de pijn te verzachten.
Als de klachten blijven aanhouden contacteer je best je huisarts.

HOMEOPLASMINE ZALF 40 G (geneesmiddel)
HOMEOPLASMINE ZALF 40 G (geneesmiddel)
HOMEOPLASMINE ZALF 40 G (geneesmiddel) 9,14 € Reserveer
INOTYOL 90 G ZALF  (geneesmiddel)
INOTYOL 90 G ZALF (geneesmiddel)
INOTYOL 90 G ZALF (geneesmiddel) 11,96 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: