Haarschilfers

Haarschilfers

Schilfers zijn het gevolg van een droge of geïrriteerde hoofdhuid. Door de jeuk ga je krabben en maak je wondjes. Milde, neutrale producten brengen je huid tot rust en verhelpen de schilfertjes. Ze zijn geschikt voor alle haartypes.

Specifieke vragen?
Wat zijn haarschilfers of roos?

Schilfers op je donkere pak. Jeuk op je hoofd. Het is vervelend om roos te hebben. Veel mensen vinden het vies en sommigen zijn bang dat ze er kaal van worden.
Roos kan hardnekkig zijn, maar met kaalheid heeft het niets te maken.

Hoofdroos is een onschuldige aandoening die veel voorkomt. In feite is het niets anders dan een versnelde aanmaak en afstoting van huidcellen. Normaal  vernieuwt de hoofdhuid zich in drie weken. De afgestoten huidcellen zijn onzichtbaar klein.

Bij mensen met roos gaat het vervangingsproces tweemaal zo snel. Bovendien is de productie van talg (huidvet) groter, waardoor de dode huidcellen aan elkaar klonteren. Zo ontstaan de zichtbare schilfers. Soms gaat hoofdroos gepaard met jeuk, maar niet altijd.

Hoe vervelend hoofdroos ook is, kwaad kan het niet. Roos veroorzaakt geen haaruitval en is niet besmettelijk.

Lees meer

Lees minder

Louis Widmer

Was je haar éénmaal of tweemaal per week met een antiroosshampoo. Er zijn shampoos voor droge en voor vette schilfers. Het is belangrijk de shampoo in een kuur te gebruiken van minstens 4 weken. Volg de gebruiksaanwijzing van de producten. Indien je het haar vaker wast, gebruik je best voor de overige wasbeurten een shampoo voor frequent gebruik. Het masseren van de hoofdhuid vermindert de schilfering. Niet krabben of te ruw masseren. Spoel de shampoo altijd goed uit. Als er zeepresten achterblijven, kunnen die de hoofdhuid irriteren. Haarverzorgingsproducten, zoals gel, mousse of haarlak, hebben geen invloed op roos. Je kunt ze blijven gebruiken, maar spoel ze goed uit.

Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën
Meer productcategorieën