Haarverzorging

Haarverzorging

Dik, fijn, glad, krullend, blond, gekeurd, dof, wit/grijs, droog of vet… Haar bestaat in alle kleuren en texturen. Uit ons gamma kun je producten kiezen die je haartype optimaal voeden en verzorgen. Daarnaast is er een aanbod om je haar in model te brengen.

Specifieke vragen?
Basisregels haarverzorging
 • Je kapper doet het altijd, maar was je zelf je haar ook twee keer? De eerste keer dient om te reinigen en de tweede wasbeurt om je haar te verzorgen.
 • Was je haar met warm tot lauw water, geen heet water. Enerzijds kan door heet water je hoofdhuid geïrriteerd raken anderzijds kan je haar zijn glans verliezen en dof worden. Ook let je er  best op dat je water ook niet té koud is, lauwwarm water is immers nodig om het vet te verwijderen.
 • Volg altijd goed de gebruiksaanwijzing van de producten. Wanneer een product langer moet inwerken, heeft het die tijd daadwerkelijk nodig om het gewenste resultaat te geven.
 • Shampoos hebben vooral de functie om je hoofdhuid te reinigen en te verzorgen. Kies voor eentje die aangepast is aan je hoofdhuid, welke droog, vet, gevoelig of schilferig kan zijn. Dit is overigens niet altijd hetzelfde als de huid van je gezicht! Deze shampoo gebruik je één tot twee keer per week.
 • Wissel de shampoo die je gebruikt voor je hoofdhuid af met een shampoo die je hebt gekozen op basis van je haartype, bijvoorbeeld voor krullend haar of meer glans, extra volume,…
 • Wanneer je je haar meer moet wassen omdat je vaak sport of veel zweet, kies dan voor een shampoo voor frequent gebruik. Deze zijn zachter voor je haar.
 • Producten zonder siliconen zijn veel gezonder voor je haar. Siliconen leggen namelijk een afsluitend laagje. Aan de ene kant houdt dit vocht binnen en maakt het je hoofdhuid en haar glad. Maar aan de andere kant worden talg en bacteriën binnengehouden, waardoor poriën en haarschubben verstoppen. Je haar en hoofdhuid moeten kunnen ademen.
 • Gebruik een conditioner. In tegenstelling tot een shampoo gebruik je een conditioner voor de lengtes van je haar en daar breng je hem dus ook aan. Hierdoor kun je makkelijker ontwarren en geef je een goede verzorging aan je haar. Kies een conditioner op basis van je haartype en verwachtingen (bijvoorbeeld stijler maken, meer volume,…). Je shampoo en conditioner hoeven niet dezelfde functie te hebben, je kunt bijvoorbeeld perfect een shampoo voor droog haar combineren met een conditioner voor krullend haar.
 • Dep je haar droog na het wassen, wring het niet uit.
 • Ga nooit met nat haar slapen. Op deze manier kan het water niet goed verdampen en dus droogt het niet goed. Je hoofdhuid reageert door extra talg af te scheiden en zo wordt je haar veel sneller vet.
 • Borstel niet te vaak, want het beschadigt je haar en kan leiden tot meer haarverlies. Gebruik bij voorkeur een haarborstel met natuurlijk haar. Kam je haar nooit als het nat is! Het is dan veel kwetsbaarder.
 • Voor lange lokken is het beter om ze te borstelen terwijl je met je hoofd naar beneden hangt. Zo kun je de borstelbeweging in één keer van je nek tot de onderkant van je haar maken. Als dit niet mogelijk is omdat je haar te fel geknoopt is, werk deze er dan stukje per stukje uit. Probeer niet te trekken!

Lees meer

Lees minder

Bodysol

Om je haar optimaal te verzorgen, kies je voor producten die aangepast zijn aan de kleur en textuur van je haar. Indien je problemen ervaart met je hoofdhuid, volg je eerst een kuur met een product die dat probleem verhelpt. Daarna kun je de shampoos afwisselen. Combineer een shampoo altijd met een conditioner en volg goed de gebruiksaanwijzingen. Was je haar tweemaal. De eerste keer om te reinigen en de tweede maal om het haar te verzorgen. Was je haar met warm tot lauw water, geen heet water. Warm water is nodig om het vet van je haar te verwijderen. Door heet water kan je hoofdhuid geïrriteerd raken en verliest het haar glans en wordt het dof. Dep je haar droog en wring het niet uit. Een droogshampoo kan soms heel nuttig zijn om wasbeurten te spreiden, op festivals, … . Het dient echter niet als vervanging van een wasbeurt. Gebruik een conditioner na het wassen van het haar. Hierdoor kun je het haar beter ontwarren en geef je een goede verzorging aan het haar. Kies een conditioner die bij je haar past en wat je verwacht dat de conditioner doet (bv. stijl maken, meer volume geven, …). Een conditioner dient voor de lengtes van het haar. Breng de conditioner dus niet aan op de hoofdhuid. Wanneer je vaak een stijltang, föhn of krultang gebruikt is het belangrijk je haar te beschermen tegen de hitte. Hiervoor bestaan verschillende producten. Om het haar intensief te voeden en herstellen, bestaan er haarmaskers. Naargelang de behoefte kun je deze 1 tot 2 keer per week gebruiken.

Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën
Meer productcategorieën