Aftersun

Aftersun

De huid heeft niet alleen bescherming nodig terwijl je aan het zonnen bent. Na de blootstelling aan schadelijke UV-stralen, kalmeert een after sun je huid. Het bevat ook ingrediënten die helpen om je huid te herstellen. Vermijd verbranden ten alle tijde!

Specifieke vragen?
Waarom zonbescherming?

Onze huid wordt continu blootgesteld aan de zon. Hoewel we de zon nodig hebben (denk maar aan het aanvullen van vitamine D), kan een overmaat aan zonnestralen ook schade toebrengen. Bij een te lange blootstelling aan de zon kunnen er huidletsels optreden. Dit kan zonnebrand zijn maar ook vroegtijdige huidveroudering en in het ergste geval zelfs huidkanker. De boosdoener hiervan zijn de UV-stralen die de zon vrijgeeft.
Er bestaan verschillende soorten UV-straling:

  • UV-A stralen: deze stralen zijn verantwoordelijk voor de huidveroudering, allergieën en huidkanker;
  • UV-B stralen: deze stralen zorgen voor het bruine kleurtje op de huid maar kunnen ook zonnebrand en huidkanker veroorzaken;
  • UV-C stralen: deze stralen zijn de krachtigste UV-stralen maar worden gelukkig bijna helemaal door de ozonlaag geabsorbeerd.

Lees meer

Lees minder

Louis Widmer aftersun

Ook na het zonnen heeft je huid extra bescherming nodig. Neem een koude douche en was daarna alle resten zonnecrème, zand, chloor,... van je af met een zachte douchegel en lauwwarm water. Smeer je huid daarna in met een aftersun, ook als je niet verbrand bent! Aftersun hydrateert je huid, gaat vervellen gedeeltelijk tegen en zorgt ervoor dat je je bruine kleur minder snel verliest.

Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: