Gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging

Doorheen de dag wordt de huid beïnvloed door factoren van buitenaf, zoals vuil, bacteriën, make up,... Uiteindelijk verstoppen de poriën en krijg je last van mee-eters en puistjes. Bovendien kan een crème zijn werk pas echt goed doen op een schone huid.

Specifieke vragen?
Normale huid

Mensen met een normale huid hebben weinig last van hun huid, de huid voelt glad en zacht aan. De vocht-en vetbalans is optimaal. Deze mensen hebben geen last van een trekkerig gevoel, schilfertjes, rode vlekken of een glimmende huid. De huid is voldoende gehydrateerd.

Lees meer

Lees minder

Louis Widmer

Alle cleansers (gezichtsreinigers) hebben dezelfde basisfunctie, namelijk de huid reinigen door het verzijderen van vuil, talg, make-up en bacteriën. Gebruik is mogelijk 's morgens en 's avonds, bij een droog huidtype is eenmaal per dag beter. Het gevoelige tot zeer gevoelige huidtype kiest best voor een product zonder alcohol en parfum. Maar kies je voor een gel, melk of micellair water?

Gelreinigers worden geactiveerd door water. Bevochtig eerst het product in je handen en schuim daarna op door zachtem ronddraaiende bewegingen op je gezicht. Spoel af met lauwwarm water. Deze producten staan in voor een iets meer diepgaande reiniging waarbij talg en acné-veroorzakende bacteriën worden opgeruimd. Hierdoor worden nieuwe onzuiverheden en puistjes voorkomen.

Micellair water bevat micellen die in staat zijn om, in tegenstelling tot gewoon water, vet en vuil te verwijderen. Het is een oplossing van oliedeeltjes in water. Het is een zeer mild product, waardoor het geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Vaak worden er ook hydraterende, kalmerende en verzorgende ingrediënten toegevoegd. Breng deppend aan en veeg zachtjes weer weg, het is niet nodig om hard te wrijven.

Een gezichtsreiniger met een melkachtige structuur is mild, hydraterend en schuimt niet. Je brengt dit product aan zonder water, breng best aan met een wattenschijfje. Start bij de kaaklijn en werk naar boven en buiten, wees voorzichtig en oefen niet te veel druk uit. Spoel daarna af met water. Dit product is een betere keuze voor de gevoelige huid en mensen met rosacea.

Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     
Populaire productcategorieën
Meer productcategorieën