Elleboogbandage

Elleboogbandage

Een overbelasting van de pezen van de elleboog kan leiden tot een tennis- of golfelleboog. Neem rust en ga een eventuele ontsteking tegen. Een brace ontspant de pezen en ondersteunt bij activiteit.

Specifieke vragen?
Wat is een tennis- of golfelleboog?

Een tenniselleboog is een overbelasting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Deze zorgen ervoor dat je je pols kan strekken. Bij een golfelleboog zijn de pezen aan de binnenkant van de elleboog overbelast. Hier zijn het de pezen waardoor je je elleboog kunt bugen. In eerste instantie zal je pijn ervaren bij een langdurige overbelasting. Dit kan voorkomen tijdens de activiteit waardoor de elleboog overbelast wordt, maar ook daarna in rust. Of tijdens een lichte activiteit. Je ervaart ook stijfheid in de elleboog.

Beiden overbelastingen kunnen leiden tot een ontsteking. Als die onsteking blijvend is, kunnen er mogelijks kleine scheurtjes in de pezen ontstaan.

Lees meer

Lees minder

Elleboogbandage6 Producten

Het gebruik van elleboogbandage is ideaal bij ondersteuning en bescherming van de elleboog. Bijvoorbeeld bij gewrichtsaandoeningen zoals atrose, bij herstel na een operatie of revalidatie na een breuk. Prevetief kan hij ook gebruikt worden tijdens het sporten of werken om overbelasting te voorkomen.

Een elleboogbrace is ontwikkeld voor overbelastingsklachten aan de aanhechting van de buig- of strekspieren van de onderarm. Hij wordt gebruikt om de pezen te ontlasten tijdens belastende activeiten, zoals sporten of (huishoudelijke) werkzaamheden. De brace is een bewezen hulpmiddel bij een tennis- of golfelleboog. Het plaatje op de brace oefent druk uit op de specifieke onderarmspieren en ontlast hiermee de peesaanhechting.

De brace kan bij beide aandoeningen gebruikt worden. Bij een tennisarm moet de drukplaat aan de buitenzijde van de arm zitten, bij een golfelleboog aan de binnenkant. De doorhaalring bevindt zich steeds aan de buitenzijde van de arm. De band wordt rond de arm geschoven tot ongeveer 6cm onder de elleboog. Hij wordt zodanig strak aangetrokken dat bij een gebogen arm en aangespannen spieren druk gevoeld wordt. In een ontspannen toestand mag er geen druk ervaren worden.

BOTA EL-BOTA ANATOMIC SPORT WH/BL N2        (medisch hulpmiddel)
BOTA EL-BOTA ANATOMIC SPORT WH/BL N2 (medisch hulpmiddel)
BOTA EL-BOTA ANATOMIC SPORT WH/BL N2 (medisch hulpmiddel) 34,90 € Reserveer
BOTA EL-BOTA ANATOMIC SPORT WH/BL N3        (medisch hulpmiddel)
BOTA EL-BOTA ANATOMIC SPORT WH/BL N3 (medisch hulpmiddel)
BOTA EL-BOTA ANATOMIC SPORT WH/BL N3 (medisch hulpmiddel) 34,90 € Reserveer
BOTA PLUS ELLEBOOG SK XL             (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS ELLEBOOG SK XL (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS ELLEBOOG SK XL (medisch hulpmiddel) 18,00 € Reserveer
PUSH SPORTS ARMBRACE                (medisch hulpmiddel)
PUSH SPORTS ARMBRACE (medisch hulpmiddel)
PUSH SPORTS ARMBRACE (medisch hulpmiddel) 28,80 € Reserveer
BOTA PLUS ELLEBOOG SK M (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS ELLEBOOG SK M (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS ELLEBOOG SK M (medisch hulpmiddel) 18,00 € Reserveer
BOTA PL ELLEBOOGST HK L (medisch hulpmiddel)
BOTA PL ELLEBOOGST HK L (medisch hulpmiddel)
BOTA PL ELLEBOOGST HK L (medisch hulpmiddel) 18,00 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: