Dijbandage

Dijbandage

Één van de meest voorkomende sportblessures bij het sprinten, zijn blessures aan de hamstrings en lies. Snel wenden en keren, plotseling afremmen en sprinten vraagt veel van de bovenbenen. Compressie door een bandage of brace kan blessures voorkomen en herstel bespoedigen.

Specifieke vragen?
Wat verstaan we onder spierpijn?

Spierpijn is een signaal van overbelasting van je spieren. Je lichaam trekt aan de alarmbel: er treedt een overmatige verzuring op. Er zijn m.a.w. door een overbelasting teveel afvalstoffen vrijgezet, die niet tijdig kunnen worden afgevoerd.

Spierpijnen kunnen vaak voorkomen worden door een goede opwarming en afkoeling voor en na het sporten. Schenk hier zeker de nodige aandacht aan!

Wanneer de spier door een ongeluk gekneusd geraakt, treedt er meestal een bloeduitstorting en/of een zwelling op.

Lees meer

Lees minder

Dijbandage2 Producten

De dijbeenbandage herstelt, voorkomt en vermindert spierverkrampingen, spierscheuren en kneuzingen bij contactsport. De comprimerende werking stimuleert de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening van de spieren in het bovenbeen en de lies. Dit resulteert in minder spierpijn en vlotter herstel na inspanning. Ook warmen de spieren sneller op waardoor blessures voorkomen worden.

Een brace wordt ingezet bij middelzware tot zware klachten. Hij kan gedragen worden in de eerste periode na een breuk en bij hamstring, lies of quadriceps problematieken zoals verrekking of spierscheuren.

BOTA PLUS DIJ SK L (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS DIJ SK L (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS DIJ SK L (medisch hulpmiddel) 18,00 € Reserveer
BOTA PLUS CUISSE SK M (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS CUISSE SK M (medisch hulpmiddel)
BOTA PLUS CUISSE SK M (medisch hulpmiddel) 18,00 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: