Oorpijn

Oorpijn

Heb je last van overtollig oorsmeer? Kies dan voor een natuurlijk product om ophopingen en verstopping te voorkomen. In het geval van gevoelige, droge, geïrriteerde oren of eczeem kies je voor oordruppels met schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Ook deze zijn op natuurlijke bas

Specifieke vragen?
Wat is oorsmeer?

Oorsmeer wordt gemaakt in de oorsmeerklieren van ons oor en vormt een mengsel met talg, haartjes en keratine (bestanddeel van de huid) uit afgestoten huidschilfers. Een gezonde gehoorgang hoort oorsmeer te bevatten. Oorsmeer hoort alleen thuis in het buitenste eenderde deel van de gehoorgang, waar het wordt aangemaakt. Het oorsmeer beschermt ons oor tegen vocht, uitdroging, bacteriën en andere ziektekiemen. Het oorsmeer heeft ook een reinigende functie door het wegvagen van kleine onzuiverheden zoals stof, vuil en insecten.

De gehoorgang reinigt zichzelf van een overmaat aan oorsmeer doordat vers, vochtig oorsmeer indroogt en korrelig wordt. De huid van de gehoorgang wordt langzaam vanaf het trommelvlies vernieuwd richting uitgang van de gehoorgang. Op deze manier wordt het oorsmeer mee naar buiten genomen. Denk maar aan een gletsjer. Het kaakgewricht masseert ook door kauwbewegingen, gapen en praten de korreltjes oorsmeer naar de  uitgang van de gehoorgang. Het oor met water wassen is dus meestal voldoende, want bij een gezonde gehoorgang bestaat er een evenwicht tussen aanmaak en afvoer van oorsmeer.

Naarmate we ouder worden, dikt het oorsmeer in en wordt het taaier, brokkelig en scherp. Dit kan problemen geven bij de zelfreiniging van het oor. Overmatige haargroei in het oor, een nauwe gehoorgang, bepaalde ziekten of het terugduwen van oorsmeer kan ook het evenwicht van aanmaak en afvoer van oorsmeer verstoren. Als er te weinig oorsmeer wordt afgevoerd, kan er een oorsmeerophoping ontstaan met oorsmeer dieper dan in het buitenste eenderde van de gehoorgang.

Lees meer

Lees minder

Oorpijn3 Producten

Bloxoto oordruppels verzachten de irritatie, jeuk en pijn die worden veroorzaakt door schimmelinfecties, eczeem en dermatits. De gevoelige huid en het slijmvlies van de uitwendige gehoorgang worden gehydrateerd en beschermd. Preventief kunnen ze worden ingezet om irritatie door externe factoren zoals (zwembad)water te voorkomen.

Otosan natuurlijke oordruppels reinigt het oorkanaal. Het verwijdert overtollig en voorkomt de vorming van nieuw oorsmeer. De aanwezigheid van Biologische Oliën, Propolis en Zwarte bes (Ribes Nigrum) verzachten huiduitslag en roodheid. Er vindt een diepgaande reiniging en bescherming van het oorkanaal plaats, net als het verzachten van droge huid. Het product is ook geschikt voor mensen met een hoorapparaat.

Propoxol Soria is samengesteld uit goudsbloem, weegbree, propolis, toortsbloem, marjolein, geranium en olijfolie. De bestanddelen zijn gekend voor hun wondhelende, ontstekingswerende, pijnstillende, antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

DOLISOS OTODOL SPRAY 15 ML (homeopatisch geneesmiddel)
DOLISOS OTODOL SPRAY 15 ML (homeopatisch geneesmiddel)
DOLISOS OTODOL SPRAY 15 ML (homeopatisch geneesmiddel) 10,25 € Reserveer
MAMA NATURA DENTO DRUPPELS 10ML  (homeopatisch geneesmiddel)
MAMA NATURA DENTO DRUPPELS 10ML (homeopatisch geneesmiddel)
MAMA NATURA DENTO DRUPPELS 10ML (homeopatisch geneesmiddel) 10,95 € Reserveer
OTOSAN NATUURLIJKE OORDRUPPELS 10ML                (medisch hulpmiddel)
OTOSAN NATUURLIJKE OORDRUPPELS 10ML (medisch hulpmiddel)
OTOSAN NATUURLIJKE OORDRUPPELS 10ML (medisch hulpmiddel) 10,95 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: