Zwangerschapstesten

Zwangerschapstesten

Door een strip of stick in de urine te houden kun je eenvoudig testen of je zwanger bent. Een zwangerschapstest meet de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon hCG in je urine. Je kunt een zwangerschapstest eenvoudig en snel zelf thuis uitvoeren.

Specifieke vragen?
Misselijkheid

Misselijkheid is voor veel vrouwen één van de eerste tekenen dat ze zwanger zijn. De misselijkheid kan gepaard gaan met of zonder braken. Sommige vrouwen hebben er vooral 's ochtends last van, anderen de hele dag door. Meestal verdwijnen de klachten spontaan rond de derde of vierde maand. De oorzaak van deze misselijkheid is nog niet bekend. Waarschijnlijk is het een gevolg van hormonale veranderingen in het begin van de zwangerschap, waardoor het braakcentrum in de hersenen wordt geprikkeld. Het hormoon hCG speelt waarschijnlijk een belangrijke rol. De mate van misselijkheid komt namelijk vaak overeen met de hoeveelheid hCG in het lichaam. hCG is een hormoon dat tijdens de eerste weken van de zwangerschap in flinke hoeveelheden wordt aangemaakt.

Lees meer

Lees minder

Zwangerschapstesten6 Producten

Ochtendurine is het meest geschikt om een zwangerschapstest te doen. Ochtendurine bevat namelijk de hoogste hCG-concentratie.
Doe een zwangerschapstest best als je minstens één dag overtijd bent. Wanneer je een zwangerschapstest te vroeg doet, is de hoeveelheid hCG-hormoon in je urine nog te laag om te kunnen meten. Is de uitslag negatief (niet zwanger)? Test dan enkele dagen later nog een keer.
Meer gevoelige (en doorgaans duurdere) testen zijn al zo’n vier dagen eerder in staat om de aanwezigheid van het hCG-hormoon te bepalen. Deze testen zijn wel iets minder betrouwbaar.
Een zwangerschapstest is nooit 100% betrouwbaar. Bij een positieve test is altijd een bloedtest bij je huisarts noodzakelijk.
De tijd dat je de test in de urine moet houden en de tijd die je vervolgens moet wachten, verschilt per product. Daarom is het belangrijk altijd goed de gebruiksaanwijzing te lezen.

CLEARBLUE PLUS ZWANGERSCHAPSTEST 1
CLEARBLUE PLUS ZWANGERSCHAPSTEST 1
CLEARBLUE PLUS ZWANGERSCHAPSTEST 1 11,70 € Reserveer
CLEARBLUE PLUS ZWANGERSCHAPSTEST 2
CLEARBLUE PLUS ZWANGERSCHAPSTEST 2
CLEARBLUE PLUS ZWANGERSCHAPSTEST 2 17,80 € Reserveer
FREYJA ZWANGERSCHAPSTEST REGULAR 1
FREYJA ZWANGERSCHAPSTEST REGULAR 1
FREYJA ZWANGERSCHAPSTEST REGULAR 1 7,50 € Reserveer
FREYJA ZWANGERSCHAPSTEST SUPER EARLY 1
FREYJA ZWANGERSCHAPSTEST SUPER EARLY 1
FREYJA ZWANGERSCHAPSTEST SUPER EARLY 1 12,95 € Reserveer
PREDICTOR EARLY 6 DAGEN 1             (medisch hulpmiddel)
PREDICTOR EARLY 6 DAGEN 1 (medisch hulpmiddel)
PREDICTOR EARLY 6 DAGEN 1 (medisch hulpmiddel) 16,99 € Reserveer
PREDICTOR EXPRESS 1 MIN. 1 STUK          (medisch hulpmiddel)
PREDICTOR EXPRESS 1 MIN. 1 STUK (medisch hulpmiddel)
PREDICTOR EXPRESS 1 MIN. 1 STUK (medisch hulpmiddel) 13,99 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: