Antimuggen spray, roller, stick

Antimuggen spray, roller, stick

Muggen, vlooien, wespen, bijen, mieren, teken en steekvliegen zijn veel voorkomende insecten die bijten of steken. Insecten steken uit zelfverdediging of omdat ze zich voeden met menselijk bloed. Er bestaan heel wat producten om ze op afstand te houden.

Specifieke vragen?
Wat zijn insectenbeten?

Muggen, vlooien, wespen, bijen, mieren, teken en steekvliegen zijn veel voorkomende insecten die bijten of steken. Insecten steken uit zelfverdediging of omdat ze zich voeden met menselijk bloed. Terwijl ze steken, brengen ze een giftige stof in de huid. Niet de prik zelf, maar het gif veroorzaakt jeuk, pijn of zwelling. Sommige mensen hebben veel last van een insectensteek, anderen merken er nauwelijks iets van.

Een mug, vlo of mier voel je vaak niet steken. Je merkt pas dat je gestoken bent als er een bultje ontstaat dat jeukt. Een steek van een bij, steekvlieg of wesp is pijnlijk en kan een flinke bult geven. Vooral een bijensteek geeft veel zwelling. Bijen laten hun angel in de huid achter als ze steken. Een teek blijft op de bijtplek zitten. Het beestje laat pas los als het zich heeft volgezogen met bloed.

Lees meer

Lees minder

Antimuggen spray, roller, stick6 Producten

Lees steeds aandachtig de gebruiksaanwijzing op en in de verpakking en volg de instructies van de fabrikant nauwgezet op.
Gebruik je zowel zonnecrème als anti-muggenproduct breng dan eerst het zonneproduct aan en wacht een half uur vooraleer het antimuggenproduct aan te brengen. Kies in dit geval voor een hoge beschermingsfactor (Spf 50) omdat antimuggenproducten de efficiëntie van zonnefilters enorm kunnen verminderen.
Producten op basis van DEET zouden veilig kunnen gebruikt worden vanaf het tweede trimester van de zwangerschap in een concentratie van max. 30%, over een korte periode, op een beperkte huidoppervlakte door gebruik van beschermende kledij. Het is nog beter om het product op de kleding aan te brengen en niet op de huid.

 

MOSKITO GUARD SPRAY 75ML
MOSKITO GUARD SPRAY 75ML
MOSKITO GUARD SPRAY 75ML 13,85 € Reserveer
MOUSKITO TROPICAL ROLLER 75ML
MOUSKITO TROPICAL ROLLER 75ML
MOUSKITO TROPICAL ROLLER 75ML 18,45 € Reserveer
MOUSKITO TROPICAL SPRAY 100 ML
MOUSKITO TROPICAL SPRAY 100 ML
MOUSKITO TROPICAL SPRAY 100 ML 18,45 € Reserveer
MOUSTIMUG MUGGENMELK ROLL-ON STAND 50 ML
MOUSTIMUG MUGGENMELK ROLL-ON STAND 50 ML
MOUSTIMUG MUGGENMELK ROLL-ON STAND 50 ML 12,95 € Reserveer
MOUSTIMUG MUGGENMELK TROP ROLL-ON 50 ML
MOUSTIMUG MUGGENMELK TROP ROLL-ON 50 ML
MOUSTIMUG MUGGENMELK TROP ROLL-ON 50 ML 13,95 € Reserveer
MOUSTIMUG MUGGENMELK TROP SPRAY 100 ML
MOUSTIMUG MUGGENMELK TROP SPRAY 100 ML
MOUSTIMUG MUGGENMELK TROP SPRAY 100 ML 14,95 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: