Comedonentrekker

Populaire productcategorieReinigen en zuiveren
Comedonentrekker

Vervuiling, zonblootstelling, stress, hormonale schommelingen… kunnen opstoten van acné, onzuiverheden en een vette huid veroorzaken. Ook dode cellen die zich opstapelen en het overtollige talg dat de vette huid produceert, kunnen de poriën verstoppen.

Specifieke vragen?
Wat is acné?

Acné is een aandoening van de talgklieren. Deze produceren talg. Elke talgklier heeft een opening naar buiten, waarlangs de talg wordt afgevoerd. Als zo een afvoerkanaaltje verstopt raakt, ontstaat er een onderhuidse talgophoping.

  • Als de porie nog een beetje open is, ontstaat er een zwart puntje (open of zwarte comedon).
  • Als de porie volledig gesloten is, ontstaat er een wit bultje (gesloten of witte comedon).
  • Als deze talgklieren ontstoken raken, ontstaat er een rode pukkel of een puistje met een etterkopje. De ontsteking kan ook dieper in de huid gelegen zijn (cyste), dan ontstaan er grote rode pukkels.

Acné komt bij 80 procent van de jongeren tussen 11 en 30 jaar voor. De talgklieren produceren o.i.v. hormoonveranderingen tijdens de puberteit meer talg, dit bevordert het ontstaan van jeugdpuistjes. Acné kan al voor de puberteitsjaren beginnen en uitzonderlijk tot 70 jaar voortduren.

Acné komt voornamelijk voor op plaatsen, waar veel talgklieren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het aangezicht, de nek, de borst en bovenarmen- en rug. Vreemde stoffen zoals smeerolie, teer, broom, chloor, gechloreerde koolwaterstoffen (vernissen, verven, lakken,..) kunnen acné veroorzaken.

Ook bepaalde geneesmiddelen (o.a. anticonceptie) en cosmetica kunnen roet in het eten strooien. Het is tot slot nooit bewezen dat bepaalde voeding (chocolade, varkensvlees), te weinig wassen of seksuele gewoonten acné in de hand werken. Psychologische stress kan een echter wel een negatieve rol spelen.

Lees meer

Lees minder

Comedonentrekker2 Producten

Mee-eters staan ook bekend als “comedonen”. Mee-eters zijn verstoppingen van talgklieruitvoergangen. Eigenlijk zijn het verstopte poriën.
Bij open of zwarte mee-eters is er een duidelijke opening in de huid ontstaan waardoor de talg is ingedroogd, vandaar ook de donkere kleur. Vaak zien we ze op de neus verschijnen.
Bij gesloten of witte mee-eters is de huid nog gesloten waardoor je de witte talg nog duidelijk kan zien zitten.

Vooraleer je ze gaat behandelen kun je ze best gedurende enkele minuten bedekken met een warm washandje. Op die manier openen de poriën zich en zullen ze zich beter laten verwijderen.
Nadat ze verwijderd zijn reinig en ontsmet je best de plaats met een alcoholdoekje.

VITRY PUISTENTREKKER inox 1072 1 st
VITRY PUISTENTREKKER inox 1072 1 st
VITRY PUISTENTREKKER inox 1072 1 st 11,40 € Reserveer
VITRY PUISTJESTREKKER inox dubbel 1072S
VITRY PUISTJESTREKKER inox dubbel 1072S
VITRY PUISTJESTREKKER inox dubbel 1072S 14,57 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: