Blaasontsteking

Populaire productcategorieKruidenthee
Blaasontsteking

Bij onduidelijke blaasklachten zoals een licht brandend gevoel tijdens het plassen, valse aandrang om te plassen, regelmatig kleine hoeveelheden plassen of buikpijn, kan het gaan om een urineweginfectie. Blijf er niet mee lopen maar raadpleeg je arts.

Specifieke vragen?
Wat is blaasontsteking?

De blaas is de opslagplaats voor urine en zit onder in de buik. Via de urinebuis kan de urine naar buiten. Bij een blaasontsteking is de wand aan de binnenkant van de blaas ontstoken. Soms is ook de urinebuis ontstoken.

Een blaasontsteking geeft meestal pijn bij het plassen. Het kan zijn dat je vaak naar het toilet moet en dan telkens een klein beetje plast. Sommige mensen hebben aldoor het gevoel dat ze moeten plassen.

Een blaasontsteking kan een drukkend of pijnlijk gevoel in je onderbuik of in je rug veroorzaken. De urine ruikt soms onaangenaam of is troebel. Soms zit er bloed in de urine.

Bij kleine kinderen zijn huilen of koorts soms de enige verschijnselen van een blaasontsteking.

Waardoor komt het?

Een blaasontsteking ontstaat meestal door bacteriën.

Vrouwen hebben vaker blaasontsteking dan mannen, omdat vrouwen een kortere urinebuis hebben. Daardoor kunnen bacteriën van buitenaf bij vrouwen gemakkelijker de blaas binnendringen. Mensen die hun blaas niet goed kunnen leegplassen, bijvoorbeeld mannen met een vergrote prostaat of vrouwen met een verzakking, hebben meer kans op een ontsteking. Bij hen blijft er telkens een beetje urine in de blaas achter, waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Het is niet waarschijnlijk dat je van kou of tocht een blaasontsteking kunt krijgen.

Kan het kwaad?

Een blaasontsteking is een vervelende en pijnlijke kwaal. Over het algemeen is een blaasontsteking goed te behandelen. Bij kinderen kan de ontsteking veroorzaakt worden door een afwijking van de urinewegen. Bij mannen gaat een blaasontsteking vaak samen met een ontsteking van de prostaat.

Lees meer

Lees minder

Geneesmiddelen blaasontsteking2 Producten

Ga verstandig om met geneesmiddelen. Lees steeds aandachtig de bijsluiter. Indien bepaalde zaken niet echt duidelijk zijn, contacteer dan je apotheker. Indien je een arts of medisch specialist raadpleegt, breng hem/haar steeds op de hoogte dat je dit geneesmiddel gebruikt.

UROCYSTIL 400 MG 42 TABL     (geneesmiddel)
UROCYSTIL 400 MG 42 TABL (geneesmiddel)
UROCYSTIL 400 MG 42 TABL (geneesmiddel) 18,16 � Reserveer
ELLURACAPS 206 mg 30 caps (geneesmiddel)
ELLURACAPS 206 mg 30 caps (geneesmiddel)
ELLURACAPS 206 mg 30 caps (geneesmiddel) 34,25 � Reserveer
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: