Tips: Slechte adem voorkomen

Voeding

Van sommige voedingsmiddelen (knoflook, ajuin, koffie) kan u een slechte adem krijgen. Zolang het voedingsmiddel niet verteerd is, zal de slechte adem blijven. Dit is op zich niet erg, maar u kan er wel voorzichtig mee zijn.

Tabak

Roken is allereerst echt heel ongezond. U kan dus beter meteen stoppen. Van roken krijgt u gegarandeerd een slechte adem. Roken kan ook het tandvlees verzwakken en ontsteken. Als u wil stoppen met roken, aarzel dan niet om raad te vragen aan uw huisarts, tandarts of apotheker.

Infecties

Een slechte adem kan ook wijzen op een infectie ergens in het lichaam. Indien u een slechte adem blijft hebben,  en uw tandarts kan geen enkele oorzaak vinden, raden wij u aan uw huisarts te raadplegen. Een slechte adem kan immers een symptoom zijn van een ander gezondheidsprobleem.

De tong

Op een tong kunnen zich bacteriën verzamelen. Indien deze niet worden verwijderd, kan u een slechte adem krijgen. Poets daarom regelmatig uw tong en informeer bij uw apotheker eens naar het gebruik van een tongschraper.